Hallo, mijn naam is Cor van der Mierden, erkend gediplomeerd acupuncturist, kruiden- en TuiNa-therapeut. Ik heb een gedegen TCM-opleiding genoten aan de Academie voor Chinese Geneeswijzen Qing Bai te Nijmegen. Daarop volgend heb ik een opleiding Westerse Medische Basis met succes afgerond.

Tijdens en na mijn opleiding ben ik ruim 5 jaar werkzaam geweest (tot maart 2010) bij de zeer deskundige Chinese arts mevrouw Hong Ying Guan in het Chinese Gezondheidscentrum te Tilburg.
Sinds juli 2009 heb ik mijn eigen praktijk OvivO. Voorheen in Eindhoven en per maart 2017 op de Willem van de Laarhof in Nuenen (Nederwetten). Ik zet mij met plezier in voor mijn cliënten en stel hierbij naast de aandoening ook zeker de mens centraal. De behaalde resultaten geven mij en mijn cliënten voldoening en inspiratie, en ik weet dat ik mijn bijdrage lever aan een stukje meer levensvreugde in onze wereld..

 

Mijn opleiding heb ik afgesloten met een scriptie over prostaataandoeningen. Ook andere bij mannen voorkomende kwalen kunnen in mijn praktijk in vertrouwelijke sfeer worden behandeld. Door mijn achtergrond als jongerenwerker heb ik sterke voeling t.a.v. psychische problemen van allerlei aard. Een meer fysieke balans m.b.v. acupunctuur kan hierbij een uitweg zijn.

Binnen de geneeswijzen zie ik het lichamelijke niet los van het geestelijke. Ik vind het daarom belangrijk om er met zorg voor mijn cliënten te zijn en ze dus zoveel mogelijk de aandacht te geven die ze verdienen. Een behandeling duurt daarom gemiddeld een uur zodat er voldoende ruimte is om aan het genezingsproces te werken. Met de door mij gehanteerde technieken en het geven van adviezen wil ik een steun zijn voor de cliënt zodat het zelfgenezend vermogen van het lichaam zijn werk kan doen.