Heeft u een vraag?

Wellicht wordt uw vraag hieronder beantwoord.
Heeft u een andere vraag? Neem dan vooral contact op met mij.

Wat is Qi?

Qi is onze drijvende levensenergie achter de constante veranderingen waaraan mens en natuur onderhevig zijn. Wanneer je levensenergie vrij stroomt voel je je vitaal. Bij blokkades voel je je minder vitaal, wat je uit je gezonde balans kan brengen.

Prikt u op de zenuwbanen?

Nee, er wordt niet op de zenuwbanen behandeld maar op energiebanen die we meridianen noemen.

Wat is een meridiaan?

Een meridiaan is een energiebaan waarlangs Qi, de levensenergie stroomt.

Wat doen die naaldjes nou eigenlijk?

Op de meridianen liggen acupunctuurpunten die door de naaldjes gestimuleerd worden om zo een reactie teweeg te brengen bij de lichaamsfunctie waaraan ze gerelateerd zijn.

Is de behandeling pijnlijk?

De naaldjes worden over het algemeen zeer ondiep in de huid aangebracht. Hierdoor voel je bijna niets van de behandeling. De meeste cliënten van mij geven aan het als prettig en ontspannend te ervaren.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Ongeveer 6 a 7 behandelingen voldoen meestal om een klacht te verhelpen of te verlichten. Het is natuurlijk ook afhankelijk van de aard van de klacht.

Wat merk ik van de behandeling?

Wanneer de naaldjes zijn aangebracht kun je een lichte druk voelen op het acupunctuurpunt. Dit komt door de Qi die langs de punten begint te stromen. Na de behandeling voel je je prettig en ontspannen.

Bang voor de behandeling met naalden?

Met naaldloze technieken zoals TuiNa, laser-acupunctuur acupressuur, cupping, moxa en guasha zijn behandelingen evengoed mogelijk.

Hoe zit het met medicijngebruik tijdens of na de behandelingen?

Acupunctuur kan er voor zorgen dat je medicijngebruik kunt minderen of stoppen. Maar vermindering of stopzetten van  medicijnen dient altijd in overleg en onder toezicht van je (huis)arts te gebeuren!

Zijn er bijwerkingen van acupunctuur?

Nee, eigenlijk niet zover bekend. Je voelt je vaak wel vitaler en meer ontspannen na een behandeling.

Is acupunctuur veilig?

Ja, indien de behandelaar een goede gedegen opleiding heeft genoten en bekwaam is in zijn vak, heeft u niets te vrezen.

Hoe zit het met de hygiëne?

Door het gebruik van apart verpakte steriele wegwerpnaaldjes is de behandeling hygiënisch. Naalden worden niet hergebruikt! Daarnaast worden andere gebruiksmiddelen en de praktijkruimte hygiënisch schoon gehouden.

Wat is moxa?

Moxa is bijvoetkruid. Moxa wordt gebruikt om op diep niveau acupunctuurpunten te stimuleren d.m.v. warmte.

Wanneer mag je geen acupunctuur?

In principe mag het altijd. Echter bij zwangerschap zijn er enkele punten die beslist niet geprikt mogen worden omdat ze tot een miskraam kunnen leiden. Ook bij behandeling van diabetes moet voorzichtigheid worden geboden i.v.m een mogelijk snelle daling van de bloedsuikerspiegel.

Het is verstandig om vooraf aan een behandeling voldoende gegeten te hebben.

Wat is acupressuur?

Bij acupressuur oefent men gerichte druk uit op acupunctuurpunten om de energiestroom langs de meridianen te stimuleren.